Серпом по рейтингу

Майже 1,5 мільйона виборців дізналися про зашкварених нардепів у 2018

Дякуємо, що долучилися до нашого проекту Серпом по рейтингу у 2018. Разом із вами нам вдалось розповісти правду про нардепів-мажоритарників майже 1,5 млн виборців із їхніх округів.

Завдяки пожертуваним вами грошам ми запустили минулого року 48 рекламних кампаній у фейсбуці, у яких розповіли про серйозні корупційні проступки депутатів, як, наприклад, намагання ввести цензуру в інтернеті чи взяття на поруки топ-корупціонерів.

ПОКАРАЛИ У ГРУДНІ 

Олександра Герегу, який допомагав звинуваченим в корупції та підтримував сумнівні законопроекти, а також врятував від арешту депутата Березкіна, фірми якого вкрали 20 млн доларів.

Ще екс-регіонал успішно розвиває бізнес в Криму, хоча вдає з себе щирого патріота. Як виявили ЗМІ, фірма Герег є одним із найбільших платників податків до бюджету анексованого Севастополя.

Охопили: 19,9 тис виборців

Геннадія Чекіту, який є офіційним доларовим мільйонером з купою фірм і раніше їздив на Бентлі. Але це не заважає Чекіті щомісяця брати компенсацію з бюджету на житло.

А ще Чекіта станом на 2016 рік мав 67 000 грн боргів за комунальні послуги. Депутат відмовлявся погасити борг, через що сусідам його одеської квартири погрожували відключити тепло.

Охопили: 35,7 тис виборців

Дмитра Голубова, якого НАЗК запідозрило у незаконному збагаченні. Він не може пояснити походження 14,1 млн грн. Голубов розповідав, що розбагатів на операціях з криптовалютою “біткоїн”, однак жодних документів не надав.

Ще Голубов брав на поруки обвинувачуваного в корупції мера Одеси Труханова та захистив від арешту кількох одіозних депутатів.

Охопили: 36,8 тис виборців

Євгенія Мураєва, який виявився найменш продуктивним нардепом за чотири роки. Екс-регіонал подав 160 законопроектів, але жоден з них не був ухвалений. Навіть серед опозиційний фракцій і груп є набагато продуктивніші депутати.

Ще врятував від зняття недоторканості кількох депутатів кнопкодавив та не голосував за антикорупційний суд.

Охопили: 33,6 тис виборців

СЕРПОМ ПО РЕЙТИНГУ У 2018 

🎄 майже 1,5 млн охоплених виборців
🎄 131,7 тис грн пожертв
🎄 191 зашкварених депутатів
🎄 27 корупційних зашкварів
🎄 48 кампанії у Facebook